Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρουσίαση της συλλογικής έκδοσης «Μικράς Ασίας 22 1922-2022, 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Εκστρατεία»

Παρουσίαση της συλλογικής έκδοσης «Μικράς Ασίας 22 1922-2022, 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Εκστρατεία»

0

Ο συγγραφέας Δημοσθένης Δόγκας παρουσιάζει στο Διδυμότειχο τα ποιήματά του τα οποία είναι εμπνευσμένα από την διετή έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου θα παρουσιαστεί η επετειακή συλλεκτική έκδοση έκδοσης «Μικράς Ασίας 22 1922-2022, 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Εκστρατεία» του συγγραφέα Δημοσθένη Δόγκα υπό την αιγίδα του Δήμου Διδυμοτείχου και του Πολεμικού μουσείου.

Την έκδοση επιμελείται ο γνωστός Εκδοτικός Οίκος “ΟΣΕΛΟΤΟΣ”, ενώ οι φωτογραφίες που θα συνοδεύουν τα ποιήματα προέρχονται από το ιστορικό φωτογραφικό Αρχείο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, καθιστώντας το βιβλίο όχι μόνο μια ποιητική συλλογή αλλά ένα ιστορικό ταξίδι και αληθινό αποτύπωμα στο χωροχρόνο, με πραγματικές μνήμες από την Μικρασιατική Εκστρατεία.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι τα ποιήματα είναι εμπνευσμένα από την διετή έρευνα που πραγματοποίησε ο ποιητής/ συγγραφέας για την Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά και από πραγματικές ιστορίες/μαρτυρίες που κατέγραψε στο παρελθόν από υπερήλικες πρόσφυγες που βίωσαν τα γεγονότα εκείνη τη χρονική περίοδο.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Μικρά Ασία και Πόντος, Καππαδοκία και Κύπρος, και στο βάθος του Καυκάσου, οι Καλλάς, τα αδέλφια μας, διαχρονικά διαρρηγνύουν τα ιμάτια όλοι τους… πως απόγονοι είμαστε, όλοι, Ελλήνων!

Μα έστω κι αν εμάς μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και μετράμε αιώνες από τότε που αφήσαμε, εκδιωκόμενοι όντες, τις χαμένες Πατρίδες μας, μας ενώνουν οι Μαίανδροι σε φορεσιές και στολίδια και της γλώσσας της ίδιας μας οι κοινές της οι ρίζες.

Μας ενώνουν τα έθιμα, οι χοροί, τα τραγούδια και τοπωνύμια ανέγγιχτα που απαράλλαχτα στέκονται και κρατάνε καλά στον κόσμο ολόγυρα διαμέσου του χρόνου!

Φυλή, ο διωγμός δεν γνωρίζει. Δεν έχει μάτια ο διωγμός, είναι απρόσωπος…

Χωρίζει μάνες και παιδιά, γέρους και νιους ποδοπατά, χωρίς διακρίσεις! Καθώς γοργά περνά αυτός, και ότι στο διάβα του βρεθεί, το παρασέρνει!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…