300γρ ζυμαρικά κοχύλια, μεγάλα
500γρ σπανάκι, καθαρισμένο
450γρ ανθότυρο, ψιλοκομμένο
250γρ κατίκι Δομοκού
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
600ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 ζωμός λαχανικών διαλυμένος σε 2 φλιτζάνια νερό
½ κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά και σουρώνουμε. Ρίχνουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει και ζεματάμε για 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε και πιέζουμε για να φύγει το επιπλέον νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, το κατίκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50-60 λεπτά.