Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρνί με κριθαράκι και γιαούρτι

Αρνί με κριθαράκι και γιαούρτι

0

-700γρ. αρνί, κομμένο σε μερίδες

-1κ.σ. κόκκους μπαχάρι

-2 φύλλα δάφνης

-1 κλωνάρι δεντρολίβανο

-4 αυγά μεσαία

-1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-3 κ.σ. αλευρι γ.ο.χ

-400 ml ζωμό από το βρασμό του αρνιού

-200 γρ. κριθαράκι

-Αλάτι, πιπέρι

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πλένουμε πολύ καλά το αρνί, το μεταφέρουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλύψει το αρνί, τους κόκκους από μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί, ξαφρίζοντας κάθε τόσο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C, στον αέρα.

Μόλις είναι έτοιμο τα αρνί, κρατάμε 400ml από το ζωμό στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά μεγάλο για να το χωράει άνετα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι και τα 400ml ζωμού που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το κρέας.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • vlita pligouri

    Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

    -1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …
  • Στριφτόπιτες με χόρτα

      Ζύμη 950 γρ. αλεύρι για πίτες 500 γρ.νερο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

-1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …