Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα με ψητή κολοκύθα

Σούπα με ψητή κολοκύθα

1

-3 κ.σ. ελαιόλαδο (λίγο επιπλέον για το ράντισμα της κολοκύθας)

-2 κ.σ. βούτυρο

-800 γρ κολοκύθα καθαρισμένη

-2 καρότα

-2 πατάτες

-1 κρεμμύδι

-1 σκελίδα σκόρδο

-1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

-1 λίτρο ζωμό κότας

-1 φύλλο δάφνης

-3 κόκκους μπαχάρι

-Μία πρέζα μοσχοκάρυδο

-1 κ.γ. κάρυ

-Αλάτι, πιπέρι

Γαρνίρισμα:

-Αμύγδαλα ή κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο

-Κομματάκια κολοκύθας

-Κρουτόν

-Τραγανιστό μπέικον

-Φλοίδες παρμεζάνας ή γιαούρτι

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια την κολοκύθα, στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου  και απλώνουμε τα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν είναι σκληρά τα κομμάτια ή όχι ). Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη μία κουταλιά βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε όλα μας τα λαχανικά εκτός όμως από την κολοκύθα. Δε χρειάζεται να τα ψιλοκόψουμε γιατί στο τέλος θα τα πολτοποιήσουμε.

Τα τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό κότας, το δαφνόφυλλο και τους κόκκους μπαχάρι. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα λαχανικά μας για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε για 10 λεπτά το βράσιμο, μέχρι τα λαχανικά μας να λιώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο με το μπαχάρι, προσθέτουμε την άλλη μία κουταλιά βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα μας. Έτσι θα γυαλίσει όμορφα. Επαναφέρουμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το κάρυ και το μοσχοκάρυδο, μαγειρεύοντας για πέντε λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρουμε με ό, τι μας αρέσει. Απολαύστε τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου  αλλά και του χειμώνα με μια ζεστή σπιτική σούπα!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…