Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάρκο στη θέση της εγκαταλελειμμένης παιδικής χαράς στην οδό Λαχανά

Πάρκο στη θέση της εγκαταλελειμμένης παιδικής χαράς στην οδό Λαχανά

0

Ρημάζει ο μικρός χώρος πρασίνου στα βόρεια της Παλιάς Πόλης

Την πρόθεσή του να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του χώρου μέσω εργασιών καθαρισμού και περιποίησης εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης

Την εικόνα της εγκαταλελειμμένης παιδικής χαράς στην οδό Λαχανά στη βόρεια πλευρά της Παλιάς Πόλης σχεδιάζει να «μεταμορφώσει» ο δήμος Ξάνθης, αφού προτίθεται να αξιοποιήσει την τοποθεσία ως χώρο αναψυχής και συνάθροισης εντός του παραδοσιακού οικισμού.

Η σημερινή εικόνα της τέως παιδικής χαράς χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτική και σαφώς ακατάλληλη για παιδιά. Πεταμένα σκουπίδια, άγρια χόρτα, έλλειψη πράσινου καθιστούν την περιοχή απρόσιτη και συνεπώς αμαυρώνουν την αισθητική του οικισμού και στερούν μία όμορφη και πράσινη ανάπαυλα σε ένα από τα λιγότερο «τουριστικά» κομμάτια του παραδοσιακού οικισμού.

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στο ‘’Ε’’ υπόσχεται την άμεση παρέμβαση στον χώρο με σκοπό να αξιοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατό ως πάρκο. Όπως τονίζει, είναι αδύνατη η δημιουργία παιδικής χαράς, αφού ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι χαρακτηρισμένος, κάτι που καθιστά αδύνατη την παρέμβαση του δήμου. Συνεπώς, σημειώνει πως ως δήμος μπορεί να μεριμνήσει για τον καλλωπισμό του χώρου με σκοπό να είναι δυνατή η συνάθροιση κοινού.

14 νέες παιδικές χαρές

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, ο κ. Τσέπελης επεσήμανε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για νέες παρεμβάσεις, κάνοντας λόγο για την κατασκευή δεκατεσσάρων παιδικών χαρών. Σε αυτό το στάδιο ξεκινά η παρέμβαση της παιδικής χαράς στα Κιμμέρια.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…