Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με κολοκύθα

Μοσχάρι με κολοκύθα

0

-1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

-2 κρεμμύδια

-1 σκελίδα σκόρδο

-2 κ.σ. πελτέ

-80 ml κονιάκ

-Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

-1 στικ κανέλας

-2 φύλλα δάφνης

-½ κ.γ. γαρύφαλλο

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

-1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

-Αλάτι, Πιπέρι

-Ελαιόλαδο

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…