Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με κολοκύθα

Μοσχάρι με κολοκύθα

0

-1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

-2 κρεμμύδια

-1 σκελίδα σκόρδο

-2 κ.σ. πελτέ

-80 ml κονιάκ

-Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

-1 στικ κανέλας

-2 φύλλα δάφνης

-½ κ.γ. γαρύφαλλο

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

-1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

-Αλάτι, Πιπέρι

-Ελαιόλαδο

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…