-1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-2 κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 κ.σ. πελτέ
-80 ml κονιάκ
-Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1 στικ κανέλας
-2 φύλλα δάφνης
-½ κ.γ. γαρύφαλλο
-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-Αλάτι, Πιπέρι
-Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.