Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλπες για το δήμο Ξάνθης σε ένα χρόνο ακριβώς

Κάλπες για το δήμο Ξάνθης σε ένα χρόνο ακριβώς

0

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023

Προσπάθεια προσέγγισης και ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης στο δήμο Ξάνθης

Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου του 2023, ημέρα Κυριακή, οι νεοέλληνες θα ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς μας άρχοντες.

Θα έχει προφανώς προηγηθεί μία έντονη προεκλογική περίοδος με ομιλίες, προσπέκτ, συνεντεύξεις, επαφές και όλα όσα αποτελούν το γνωστό κλίμα των εκλογών αυτών.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο του 22, από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα δηλώθηκε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Οκτωβρίου του 2023. Δηλαδή, ακριβώς ένα χρόνο από σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Μανώλης Τσέπελης: Διεκδίκηση νέας θητείας

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τη διοίκηση της Περιφέρειας και τους δήμους, θα πρέπει να ετοιμάζονται οργανωτικά για την προεκλογική τους εκστρατεία και το κυριότερο να εξασφαλίσουν εγκαίρως και τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων, προέδρων τοπικών κλπ.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να οριστεί ο επικεφαλής του κάθε συνδυασμού που θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος.

Βέβαια για την παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, δεν τίθεται θέμα, ο ίδιος θα είναι επικεφαλής και στις εκλογές του 2023, έχοντας και το ανάλογο προβάδισμα ως είθισται σε κάθε εν ενεργεία δήμαρχο.

Η αντιπολίτευση

Χαρ. Δημαρχόπουλος: Αβέβαιη η εκ νέου υποψηφιότητά του

Σε ότι αφορά την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης, που είναι αυτή του Χαρ.Δημαρχόπουλου σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, υπάρχει μια ασάφεια εκ μέρους του η οποία θα πρέπει οριστικά να διευκρινιστεί από τον ίδιο. Το θέμα είναι εάν θα είναι υποψήφιος επικεφαλής δημοτικής παράταξης εκ νέου ή όχι, κι αυτό διότι αξιόλογα άτομα έχουν παραιτηθεί ή αποχωρήσει αποδυναμώνοντάς τον.

 

Στην ελάσσονα αντιπολίτευση επικρατεί ως γνωστόν μία ιδιαιτερότητα που σίγουρα θα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί και το τοπίο να ξεκαθαρίσει.

Μελισσόπουλος, Χατζηθεοδώρου, Λύρατζης: Θα επιμείνουν στην κοινή κάθοδο;

Δηλαδή οι τρεις παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη που πρόσφατα εμφανίστηκαν μετά την παραίτηση Παπαχρόνη, θα πρέπει να αποφασίσουν για το άτομο που θα τεθεί επικεφαλής.

Άτυπα βέβαια ως πρώτος μεταξύ ίσων φέρεται ο Σάββας Μελισσόπουλος. Εάν αυτή η θέση του Μελισσόπουλου θα διατηρηθεί κι αργότερα, σίγουρα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί οργανωτικά.

Όχι βέβαια πως πιέζει ο χρόνος διότι υπάρχει αρκετός μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, όμως διαδικαστικά τουλάχιστον αυτή η σημαντική λεπτομέρεια θα πρέπει να λυθεί σύντομα.

Όπως θα πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα της έγκρισης της συνεργασίας μεταξύ των τριών παρατάξεων και την ανάγκη αυτή να στηριχθεί σε κάποιες αρχές και δεσμεύσεις τήρησης αυτών.

Κι αυτό διότι τόσο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αλλά και κεντρικά, θα πρέπει να συζητήσουν και συμφωνήσουν επί των αρχών αυτής της συνεργασίας εάν τελικά αποφασιστεί και υλοποιηθεί.

Παράλληλα υπάρχει κι ένα δευτερεύον θέμα αυτό της διατήρησης κάποιου σημερινού ονόματος ή θα αλλάξει και επιλεγεί νέο.

Στράτος Κοντός: Κλειστά ακόμη τα χαρτιά του

Στο όλο σκηνικό που εμφανίζεται μέχρι στιγμής στον δήμο Ξάνθης πάντα, υπάρχει και το πρόσωπο του Στράτου Κοντού που πρέπει σοβαρά να λάβουν υπόψιν τους οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Πληροφορίες από την πλευρά του Στράτου Κοντού αναφέρουν πως οι επαφές συνεχίζονται μεν και είναι αξιόλογες δε, αλλά συζητείται με σοβαρότητα κάθε ενέργεια. Ως εκ τούτου υπάρχει ακόμη αναμονή για το πότε θα γίνει το πέρασμα του Ρουβίκωνα.

Αναφορικά με το ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κώστας Βογιατζής για να περιχαρακώσει τις ψήφους.

vogiatzis close-web
Κώστας Βογιατζής: Ξαναμέτρημα δυνάμεων

Προβληματισμός

Όσον αφορά την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», του πρώην επικεφαλής Γιάννη Παπαχρόνη, υπάρχει προβληματισμός ως προς το μέλλον αυτού και την πορεία του.

Το πιθανότερο είναι, κατά τις εκτιμήσεις από συζητήσεις, πως θα ισχύσει το «βλέποντας και κάνοντας» και όχι σύντομα, αλλά πολύ αργότερα με την προκήρυξη των εκλογών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…