Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο Caprese με Φρέσκια Μοτσαρέλα

Κοτόπουλο Caprese με Φρέσκια Μοτσαρέλα

1

-1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

-54 γρ. + 27 γρ. ελαιόλαδο

-60 γρ. ξύδι βαλσάμικο

-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα)

-300 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)

-240 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)

-Αλάτι – πιπέρι

Για το μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών

-3 γρ. δεντρολίβανο

-2 γρ. ρίγανη

-2 γρ. θυμάρι

-2 γρ. ματζουράνα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μυρωδικών. Αλείφουμε τα φιλέτα με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο (54 γρ.) και τα αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το μείγμα μυρωδικών στα φιλέτα ομοιόμορφα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο (27 γρ.) σε  μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε προσωρινά το κοτόπουλο από το τηγάνι.

Σοτάρουμε τα τοματίνια για 2 λεπτά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Αν το τηγάνι μας δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 1/4 νερό (60 γρ.).

Προσθέτουμε το βασιλικό και καλύπτουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με τις φέτες της μοτσαρέλας.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

  • Κοτόπουλο με Κολοκάσι γιαχνί

    -1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή μηρό ή φτερούγες) -1 μεγάλη κολοκάσι, (1.500γρ. περίπου) -½ φλ…
  • Κοτόπουλο γιαουρτλού

    -2 στήθη φιλέτο από κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια -3 πιπεριές κέρατο κόκκινες -λίγο μαϊντα…
  • Κοτόπουλο με μελιτζάνες

    -600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες -4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση -2 πιπεριές…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με Κολοκάσι γιαχνί

-1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή μηρό ή φτερούγες) -1 μεγάλη κολοκάσι, (1.500γρ. περίπου) -½ φλ…