Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο Caprese με Φρέσκια Μοτσαρέλα

Κοτόπουλο Caprese με Φρέσκια Μοτσαρέλα

0

-1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

-54 γρ. + 27 γρ. ελαιόλαδο

-60 γρ. ξύδι βαλσάμικο

-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα)

-300 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)

-240 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)

-Αλάτι – πιπέρι

Για το μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών

-3 γρ. δεντρολίβανο

-2 γρ. ρίγανη

-2 γρ. θυμάρι

-2 γρ. ματζουράνα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μυρωδικών. Αλείφουμε τα φιλέτα με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο (54 γρ.) και τα αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το μείγμα μυρωδικών στα φιλέτα ομοιόμορφα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο (27 γρ.) σε  μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε προσωρινά το κοτόπουλο από το τηγάνι.

Σοτάρουμε τα τοματίνια για 2 λεπτά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Αν το τηγάνι μας δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 1/4 νερό (60 γρ.).

Προσθέτουμε το βασιλικό και καλύπτουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με τις φέτες της μοτσαρέλας.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…