Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ελιόψωμο με γραβιέρα

Ελιόψωμο με γραβιέρα

0

-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1/2 κ. γ.αλάτι

-30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

-1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια

-1/2 κούπας ελιές σε φετάκια

-1/2 κ. γ. ρίγανη

-1/2 κούπας γάλα

-1/4 κούπας νερό

για την επιφάνεια

-2 κ.σ. γάλα και

-2 κ.σ.γραβιέρα

Σε μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, σε κομματάκια, να πάει παντού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το  γάλα.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …