-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1/2 κ. γ.αλάτι
-30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
-1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια
-1/2 κούπας ελιές σε φετάκια
-1/2 κ. γ. ρίγανη
-1/2 κούπας γάλα
-1/4 κούπας νερό
για την επιφάνεια
-2 κ.σ. γάλα και
-2 κ.σ.γραβιέρα
Σε μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, σε κομματάκια, να πάει παντού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το γάλα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.