Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ελιόψωμο με γραβιέρα

Ελιόψωμο με γραβιέρα

0

-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1/2 κ. γ.αλάτι

-30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

-1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε πολύ μικρά κομματάκια

-1/2 κούπας ελιές σε φετάκια

-1/2 κ. γ. ρίγανη

-1/2 κούπας γάλα

-1/4 κούπας νερό

για την επιφάνεια

-2 κ.σ. γάλα και

-2 κ.σ.γραβιέρα

Σε μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, σε κομματάκια, να πάει παντού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τις ελιές. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και αλείφουμε με το  γάλα.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…