-1250 ml γάλα
-1/2 κιλού ζάχαρη
-70 γραμ κακάο
-70 γραμ αλεύρι
-1 βανίλια
-2 αυγά
-80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
-μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
-2 μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
-καρύδια ψιλοκομένα
Ετοιμάζουμε την κρέμα για το γλυκό, ζεσταίνοντας σε κατσαρόλα το γάλα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί την ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι, μια βανίλια και δυο αυγά. Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα.
Στρώνουμε στο ταψάκι μας μία σειρά μπτι μπερ ολικής, μετά μείγμα κρέμας πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια, μετά μπανάνες ψιλοκομμένες, καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο. Τελειώνουμε με μια σειρά μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά με καρύδια.
Αφήνουμε να παγώσει 3 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό μας πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.