Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤτΕ: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούλιο

ΤτΕ: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούλιο

0

Το σύνολο των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαμορφώθηκε σε 137,4 δισ.ευρω.

Αύξηση κατά 788 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούλιο του 2022, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 722 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αυτό αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,1%. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαμορφώθηκε σε 137,4 δισ. ευρω.

Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος κατά 483 εκατ.ευρώ (έναντι αύξησης κατά 2.722 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα ) καθώς οι καταθέσεις από επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 304 εκατ. ευρω έναντι αυξήσεως κατά 2 δισ.ευρω τον προηγούμενο μήνα. H μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 892 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2022, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.266 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022.

Στο σκέλος των χορηγήσεων o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 5,5% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 453 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.058 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…