- 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
Aλείφετε το κοτόπουλο με το αλατοπίπερο. Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι. Πασπαλίστε το σκόρδο, το λεμόνι, τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη ρίγανη πάνω από το κοτόπουλο. Έπειτα προσθέστε το κρασί και το ζωμό και σιγοβράστε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέστε την υπόλοιπη ντομάτα και τις πολύχρωμες πιπεριές, και συνεχίστε να το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.