Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παγωτό αρμενοβίλ

Παγωτό αρμενοβίλ

0

-200 γρ. ζάχαρη

-200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα

-500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-75 γρ. μπεζέδες

-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

-γκανάζ σοκολάτας

Σε 1 τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη με τα ψημένα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία λαδόκολλα και μπορούμε να τα σπάσουμε ή με πλάστη και πετσέτα ή στο μπλέντερ.

Σε 1 μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, τους σπασμένους μπεζέδες, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 25×35 εκ.

Καλό είναι να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί κάτω από το τσέρκι ώστε να βγουν πιο εύκολα τα κομμάτια.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και σερβίρουμε με γκανάζ σοκολάτας και προαιρετικά με μπεζέδες και καραμελωμένα αμύγδαλα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…