1 μεγάλο λάχανο
500 γραμμάρια ανάμικτα θαλασσινά
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο και μαϊντανό
½ κουταλάκι γλυκάνισο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
Για τη σάλτσα
6 μεγάλες γαρίδες ολόκληρες
1 καρότο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές κορν φλαουρ
χυμό από ένα λεμόνι και ξύσμα
Αφού κόψουμε με μυτερό μαχαίρι το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά σε σχήμα κώνου το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με μισή κουταλιά αλάτι μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του και να αρχίσουν να βγαίνουν μόνα τους. Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό στο ψήσιμο. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε και τα θαλασσινά ανακατεύοντας μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με κρασί και σιγοψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τον χυμό από ένα λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα απλώνουμε κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, καρότα και τα κοτσάνια από τον άνηθο και μαϊντανό, απλώνουμε και φύλλα από το λάχανο. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες μας και επίσης θα δημιουργήσει ένα νόστιμο ζωμό. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα δυο και βάζουμε γέμιση. Τυλίγουμε και τοποθετούμε κυκλικά στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ζωμό από τις γαρίδες (αφού πρώτα τον έχουμε σουρώσει) και με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε γρήγορα, όταν θα έχει πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τους λαχαναντολμάδες περιχύνοντας με τη σάλτσα.