Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πένες με κολοκυθάκια και φέτα

Πένες με κολοκυθάκια και φέτα

1

-500 γρ. πένες

-1 κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια

-6 μέτρια κολοκυθάκια

-2 πιπεριές Φλωρίνης, τριμμένες στον τρίφτη του τυριού (με τα υγρά τους)

-1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για να φτιάξουμε πένες με κολοκυθάκια και φέτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια στη μέση. Αν έχουν σπόρια, τα αφαιρούμε με ένα κουταλάκι. Κατόπιν τα κόβουμε σε μπαστουνάκια πλάτους 0,5 εκ. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φετούλες του κρεμμυδιού.

Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την τριμμένη πιπεριά (μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει) και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα κολοκυθάκια.

Καρυκεύουμε με τη ρίγανη. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες στο τηγάνι με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακινώντας καλά το σκεύος αφήνουμε τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν μαζί με τα λαχανικά για 2 – 3 λεπτά. Εναλλακτικά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε, μαζί με λίγο από το νερό όπου έβρασαν, στο σκεύος.  Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά τις πένες με κολοκυθάκια και φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…