Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρι γεμιστό με λαχανικά στο φούρνο

Καλαμάρι γεμιστό με λαχανικά στο φούρνο

0

-4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)

-1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

-2 φλ. φέτα τριμμένη

-1/2 φλ. ξινομυζήθρα

-1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελ. σκόρδο λιωμένο

-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κ.σ. πολτό ελιάς

-Λίγο αλάτι

-Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα

-Αρωματικό λάδι

-Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.

 

  • Χταπόδι με πατάτες γιαχνί

    1 1/2 κιλό χταπόδι 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 6 μέτριες πατάτες 4 σκελίδες σκόρ…
  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…