-500γρ φασόλια λευκά
-1 κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κς Πελτέ
-4-5 σέλινο
-1 Κονκασέ ή 4-5 τριμμένες ντομάτες
-1-2 πιπεριές φλωρίνης
-1-2 καρότα
-500μλ Ζωμός λαχανικών
-1 ματσάκι μαϊντανό
-Αλάτι, Πιπέρι
-Κύμινο
-Ελαιόλαδο
Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ και όχι πάνω από 8 ώρες!
Σε ένα βαθύ τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα βάζουμε τον πελτέ να καβουρδιστεί λίγο και μετά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε την κονκασέ ή τις τριμμένες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε τα φουσκωμένα στραγγισμένα φασόλια, τον ζωμό και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δοκιμάζουμε πριν βάλουμε στον φούρνο και προσθέτουμε έξτρα αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται. Βάζουμε τη φασολάδα στον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα για 40-50 λεπτά μέχρι να μελώσει.