Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φορολογικές υποχρεώσεις: Tι πρέπει να πληρώσουμε έως  το τέλος του μήνα

Φορολογικές υποχρεώσεις: Tι πρέπει να πληρώσουμε έως  το τέλος του μήνα

0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και του χρόνου καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, ήδη οι φορολογούμενοι έχουν αρχίσει να μελετούν τρόπους πληρωμής σε μία σειρά από φόρους έως το τέλος του μήνα. Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι μερικές από τις βασικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να «τακτοποιηθούν» από τους φορολογούμενους έως το τέλος Ιουλίου.

Φόρος εισοδήματος: Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν θα δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων (απομένουν κάτι λιγότερο από 2 εκατ. για να υποβληθούν). Στην περίπτωση που δοθεί παράταση, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλάξει και το χρονοδιάγραμμα καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου, που είναι η 29η Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να έχουμε τη δυνατότητα πληρωμής δύο δόσεων έως το τέλος Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος μπορεί να καταβληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις. Όσοι έχουν πιστωτική κάρτα, μπορούν να πληρώσουν τον φόρο και να κάνουν χρήση των 12 άτοκων δόσεων που δίνεται μέσω της κάρτας. Επίσης, όσοι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα, μπορούν να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα πληρωμής σε έως 24 δόσεις με επιτόκιο 5%.

ΕΝΦΙΑ: Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου και στα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η 3η δόση σε σύνολο 10 που έχει προβλεφθεί. Και σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να πληρώσουν μέσω πιστωτικής, είτε να εντάξουν τον ΕΝΦΙΑ στην πάγια ρύθμιση της εφορίας.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Για το τέλος Ιουλίου έχει οριστεί η καταβολή της πρώτης δόσης Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε σύνολο 96 που μπορεί να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των ενισχύσεων. Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει εκδώσει ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για κάθε κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, μια επιχείρηση που έχει λάβει ποσά από 3 κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει τρία εκκαθαριστικά σημειώματα. Μπορεί να επιλέξει να πληρώσει εφάπαξ το ποσό από τη μία ενίσχυση, κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15%, και το υπόλοιπο από τους δύο ακόμα κύκλους σε 96 άτοκες δόσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…