Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολάκια λεμονιού με σφολιάτα

Ρολάκια λεμονιού με σφολιάτα

0

-2 φύλλα σφολιάτας

-120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-160 γρ ζάχαρη

-3 αυγά

-1 βανίλια

-4 κουταλάκια γλυκού κορν φλαουρ

-200 ml λεμονάδα σπιτική

-ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη Λεμονάδα

-500 ml χυμός λεμονιού

-500 γραμμάρια ζάχαρη

-200 ml νερό

Αρχικά θα φτιάξουμε τη σπιτική λεμονάδα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει). Αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τα λεμόνια και τα στύβουμε, ενώ στην συνέχεια σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε την λεμονάδα, το βούτυρο, την ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τέλος το κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα κι αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, το αλείφουμε με την μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να κρυώσουν και να κοπούν ευκολότερα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή στην λαμαρίνα του φούρνου μας, κόβουμε τη ζύμη με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστούν μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο από το τρίτο αυγό, το αραιώνουμε με λίγο νερό κι αλείφουμε τα ρολάκια μας.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω -κάτω για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχοχτάποδα με κρεμμυδάκια και φάβα

-1 κιλό μοσχιοί, καθαρισμένοι -300 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα -80 ml ξίδι της α…