
-250γρ μαυρομάτικα φασόλια
-1 συσκευασία καπνιστό τόνο
-2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
-2 μεγάλες ντομάτες
-100γρ καλαμπόκι
-3-4 κ.σ ελαιόλαδο
-1 λεμόνι
-1 κ.σ μουστάρδα
– Άνηθο,
– Αλάτι, Πιπέρι
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 40 λεπτά περίπου χωρίς να τα έχουμε μουλιάσει. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε τετραγωνάκια. Χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο ώστε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ.
Μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζι, προσθέτουμε τον τόνο και τέλος τον άνηθο. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!