Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στις 22 Μαΐου διεξάγεται ο αγώνας βουνού «1ος Godzilla Xanthi Trail 2022»

Στις 22 Μαΐου διεξάγεται ο αγώνας βουνού «1ος Godzilla Xanthi Trail 2022»

0

Σε τρεις διαδρομές 30, 7 και 14 χιλιομέτρων

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  διοργανώνουν τον Αγώνα Βουνού Ξάνθης «1ο Godzilla Xanthi Trail» 30χλμ. και τους παράλληλους αγώνες 14χλμ. και 7χλμ.

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στο 1ο Godzilla Xanthi Trail  έχουν μόνο όσοι δρομείς διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID 19 ή Πιστοποιητικό Νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους από την γραμματεία των αγώνων και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε τρεις διαδρομές: 30 χιλιόμετρα – 14 χιλιόμετρα – 7 χιλιόμετρα.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η Τοποθεσία Λιβάδι και οι εκκινήσεις θα ξεκινήσουν από τις 09.00.

Ο Αγώνας 30χλμ.:θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 29χλμ είναι μονοπάτια, και 1χλμ δασικός δρόμος-καλντερίμι με θετική υψομετρική διαφορά 1850μ. Είναι μία απαιτητική διαδρομή μεγάλης δυσκολίας με αρκετά τεχνικά κομμάτια. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Ο Αγώνας 14χλμ.:θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 12χλμ είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα 2χλμ δασικοί δρόμοι με θετική υψομετρική διαφορά 600μ. Η διαδρομή είναι εύκολη-μέτριας δυσκολίας.

Ο Αγώνας 7χλμ.:  θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα  6χλμ είναι δασικοί δρόμοι και 1χλμ μονοπάτια με θετική υψομετρική διαφορά 200μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή στο ορεινό τερέν. Είναι μία εύκολη διαδρομή και έχει στόχο να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση.

Δεν θα γίνουν απονομές, ενώ σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κάθε αθλητής που θα τερματίζει θα παραλαμβάνει το μετάλλιο του, μόνος από ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Θα υπάρξει βράβευση της πολυπληθέστερης συμμετοχής εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και αφορούν τόσο τον αγώνα 30χλμ  όσο και τους αγώνες των 14 και 7χλμ. Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Αθλητές που θα εγγραφούν σε Σύλλογο ή Ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα.

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.godzillaxanthitrail.gr και λήγουν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Οι αθλητές και αθλήτριες με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.

 Κόστος Συμμετοχής:

Αγώνας  30χλμ.        25 €

Αγώνας  14χλμ.        15 €

Αγώνας    7χλμ.        10 €

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…