Για την πίτα
-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
-γέμιση
-ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
-1.000 γρ. πατάτα, ψητή, καθαρισμένη
-110 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
-50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε ροδέλες
-20 γρ. βασιλικός
-4 γρ. ρίγανη
-4 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
-80 γρ. ελαιόλαδο
-10 γρ. αλάτι
-πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις σπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα τρία φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τέταρτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, διπλώνουμε μέσα τις άκρες και λαδώνουμε. Απλώνουμε από πάνω 1 φύλλο και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 120 λεπτά.