Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με αγκινάρες και μανιτάρια

Κοτόπουλο με αγκινάρες και μανιτάρια

0

-6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 110 gr το καθένα)

-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

-1 κουτί (350 gr) αγκινάρες συσκευασμένες σε νερό, στραγγισμένες

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

-1 συσκευασία (230 gr) μανιτάρια σε φέτες

-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί. Συνδυάστε την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη. Πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση, τακτοποιήστε τες γύρω από το κοτόπουλο.

Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια και το 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω από κοτόπουλο και αγκινάρες.

Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…