Για τη ζύμη
-4 ασπράδια
-Μια πρέζα αλάτι
-70 γρ. ζάχαρη
-160 γρ. αμύγδαλα
Για την κρέμα
-80 γρ. λευκή σοκολάτα
-90 γρ. κρέμα γάλακτος (30-33%) (χωρίς ζάχαρη)
-4 κρόκοι αυγών
-15 γρ. ζάχαρη
-80 γρ. γάλα
-10 γρ. κορν φλαόυερ
-50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη διακόσμηση:
-20 γρ.αμύγδαλα
-100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
-70 γρ. κρέμα γάλακτος (30-33%) (χωρίς ζάχαρη)
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi πολύ καλά. Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη. Πρέπει να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τ’ αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά προς μία κατεύθυνση.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα 20Χ30 και ρίχνουμε το μείγμα μας. Απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C 25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 οριζόντια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος ζεστή και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη,το γάλα, το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λείο.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθεί και το βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα παντεσπάνι απλώνουμε ένα μέρος απ’ την κρέμα τοποθετούμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι καλύπτουμε πάλι με κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα προσθέτουμε ζεστή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει. Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο πασπαλίζουμε με τ αμύγδαλα και το περιχύνουμε με την σοκολάτα γάλακτος. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.