Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ ζυμαρικών με πράσα και μπεσαμέλ

Σουφλέ ζυμαρικών με πράσα και μπεσαμέλ

0

-500 γραμμάρια πένες

-700 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

-500 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

-200 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε τριμμένο

-400 γραμμάρια (1 κονσέρβα) ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα

-400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

-100-150 γραμμάρια ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των πράσων

Υλικά για την μπεσαμέλ:

-4 κούπες γάλα φρέσκο

-¾ κούπας αλεύρι

-50 γραμμάρια βούτυρο

-200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

-αλάτι

Αρχικά βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Το ζουμί της ντομάτας, το κρατάμε για άλλη χρήση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε καλά ώσπου να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βράζουμε τα ζυμαρικά λίγο λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στην συσκευασία. Τα σουρώνουμε από το νερό τους και τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά στο σουρωτήρι.

Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο και βαθύ πυρέξ. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, το τριμμένο κασέρι και το μετσοβόνε. Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, να πάνε τα τυριά παντού.

Ρίχνουμε διάσπαρτα τα πράσα, προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας μοιράζοντάς τα και αυτά σε όλη την επιφάνεια.

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ έντονα, ώστε να διαλυθούν τα σβολάκια από το αλεύρι.

Βάζουμε τώρα την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνέχεια το γάλα με το αλεύρι μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε την παρμεζάνα όπως επίσης και αλάτι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε στη γεύση και προσθέτουμε εάν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.

Ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη ντομάτα την κρέμα γάλακτος και τέλος προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, απλώνοντας ομοιόμορφα.

Ψήνουμε το σουφλέ σε φούρνο, που δεν χρειάζεται να τον έχουμε προθερμάνει, για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια να ροδοκοκκινίζει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…