-1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες
-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
-2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}
-χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
-αλατοπίπερο
-5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
-1 φλ. λάδι
-1 φλ. τσαγιού νερό.
Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .
Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.
Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.