Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιά λεμονάτη

Σουπιά λεμονάτη

0

-1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες

-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια

-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο

-2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}

-χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)

-αλατοπίπερο

-5-6 καρφάκια γαρύφαλλο

-1 φλ. λάδι

-1 φλ. τσαγιού νερό.

Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .

Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.

Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.

  • Χταπόδι με πατάτες γιαχνί

    1 1/2 κιλό χταπόδι 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 6 μέτριες πατάτες 4 σκελίδες σκόρ…
  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…