Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιά λεμονάτη

Σουπιά λεμονάτη

0

-1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες

-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια

-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο

-2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}

-χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)

-αλατοπίπερο

-5-6 καρφάκια γαρύφαλλο

-1 φλ. λάδι

-1 φλ. τσαγιού νερό.

Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .

Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.

Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφράτα κριτσίνια τυριού

-500 γραμμάρια αλεύρι γοχ. -25 γρ. μαγιά -1 κτσ. αλάτι -280 ml. γάλα φρέσκο -50 ml. ελαιόλ…