Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουραμπιέδες αμυγδαλωτοί

Κουραμπιέδες αμυγδαλωτοί

0

600 γρ. αμύγδαλα ψίχα

600 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

225 γρ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. κανέλλα

1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Xτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Pίχνουμε τους κρόκους ένα έναν, καθώς και την κανέλλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10’.

Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι σε ζάχαρη άχνη και τους βάζουμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…