Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουραμπιέδες αμυγδαλωτοί

Κουραμπιέδες αμυγδαλωτοί

0

600 γρ. αμύγδαλα ψίχα

600 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

225 γρ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. κανέλλα

1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Xτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Pίχνουμε τους κρόκους ένα έναν, καθώς και την κανέλλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10’.

Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι σε ζάχαρη άχνη και τους βάζουμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

    Για τη ζύμη -250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου -220 γρ. ζάχαρη -2 αυγά, κατ…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…