Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Διακύβευμα της 5ης Δεκεμβρίου

Το Διακύβευμα της 5ης Δεκεμβρίου

0

Του Ανδρέα Λοβέρδου, υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Εάν υπάρχει ένα διακύβευμα στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την παράταξη, αυτό είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό. Εάν, επίσης, υπάρχει ένα διακύβευμα για την πατρίδα στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, αυτό είναι η δική μας παράταξη, αναγεννημένη και ισχυρή, να βάλει τέλος στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στις 5 Δεκεμβρίου η υπόθεση δεν είναι μόνο εσωκομματική. Η υπόθεση είναι βαθιά πολιτική και πατριωτική. Στις 5 Δεκεμβρίου προσωπικά καλώ 11 εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων να επιλέξουν ισχυρή, μεταρρυθμιστική, υπεύθυνη αντιπολίτευση για τη χώρα. Και βεβαίως καλώ όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και κεντροαριστεροί να μου δώσουν τη δύναμη να κάνουμε μαζί αυτό που αξίζει στο χώρο μας: την παράταξη μεγάλη ξανά.

Η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κρινόταν έχει περάσει. Οι πολίτες ωρίμασαν, τα πάθη, ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και το ψέμα ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία. Τώρα το ΠΑΣΟΚ συγκρίνεται. Και κερδίζει. Τώρα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει πόσα χρωστά στην παράταξη μας και αποζητά την ολική επαναφορά μας γιατί Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται. Η μεσαία τάξη είναι δημιούργημα ΠΑΣΟΚ. Η μεσαία τάξη να αποκτήσει ξανά φωνή.

Έχω διανύσει ικανό χρόνο στην πολιτική και έχω απολογισμούς έργου να προβάλω σε κρίσιμα υπουργεία, αλλά δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Δεν θα ψηφίσουμε για το παρελθόν στις 5 Δεκεμβρίου, θα ψηφίσουμε για την αλλαγή. Και δεν γίνεται να κάνεις αλλαγή χωρίς να δώσεις ελπίδα. Κοιτάω λοιπόν μπροστά, μιλώ για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, μιλώ για την αλλαγή ως αλήθεια. Γιατί η αλλαγή μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο όταν λέμε την αλήθεια και αυτή την ειλικρίνεια έχω κάνει δικό μου πρόταγμα.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν πάντοτε δεύτερες ευκαιρίες. Αυτή η φορά για μας είναι καθοριστική. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά και δυναμικά ή θα συνθλιβούμε από τις μυλόπετρες της ιστορίας. Ούτε ηθικό ούτε πολιτικό δικαίωμα έχουμε εμείς, οι ιστορικοί κληρονόμοι της Δημοκρατικής Παράταξης, να πράξουμε ο,τιδήποτε λιγότερο από όσα μας υπαγορεύει το χρέος μας. Γι’ αυτό και επισημαίνω ότι ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Ένα κόμμα ανοικτό και βαθιά δημοκρατικό. Ένα κόμμα απεξαρτημένο από τους κομματικούς μηχανισμούς, ένα κόμμα που θα ανήκει πραγματικά στο λαό. Λέμε, δηλαδή, ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό. Ένα ανοικτό  και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, όλα τα όργανα αιρετά.

Μια τέτοια πολιτική προοπτική δικαιούται η παράταξη μας, ένα τέτοιο κόμμα αξίζει η πατρίδα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…