-2 φλιτζάνια ανάμικτα βρασμένα όσπρια (ή ένα είδος, όποιο σας αρέσει)
-2 καρότα τριμμένα
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
-ξύσμα από 1 λάιμ
-1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
-λίγο κύμινο
-ελαιόλαδο
-αλάτι
Ανακατέψτε τα όσπρια με τα καρότα, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Για το ντρέσινγκ ανακατέψτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το τζίντζερ, το μέλι, το ξίδι, το κύμινο και λίγο αλάτι. Περιχύστε με το ντρέσινγκ τα όσπρια, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Για πιο εύπεπτα όσπρια, με όλα τα θρεπτικά τους στοιχεία, μαγειρέψτε τα από την προηγούμενη μέρα, χωρίς να αλλάξετε νερό, και σερβίρετέ τα την επόμενη.