Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, χαρακτηρίζει ο Χ. Ζεϊμπέκ το έργο Δημοτικής Οδοποιίας Κενταύρου

Σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, χαρακτηρίζει ο Χ. Ζεϊμπέκ το έργο Δημοτικής Οδοποιίας Κενταύρου

0

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, που επικαλείται ότι από το 2020 έχει ζητήσει την επικαιροποιημένη μελέτη από την Εγνατία οδό

Στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ που κατατέθηκε τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα: «Αναφορικά με την πορεία του έργου Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου του Δήμου Μύκης», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε απάντηση, στην οποία επικαλείται ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην μη αποστολή της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ». Όπως αναφέρει, «Ο Δήμος Μύκης με το με αρ. 9803/14.11.2018 έγγραφό του, ζήτησε από το Υπουργείο μας τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Έργα Δημοτικής Οδοποιΐας στον οικισμό Κενταύρου του Δήμου Μύκης», αναφέροντας ότι διαθέτει τη με αρ. 41/2013 οριστική μελέτη οδοποιΐας την επικαιροποίηση της οποίας με τα νέα τιμολόγια και ΦΠΑ 24% διαθέτει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ». Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, η Διεύθυνση του Υπουργείου μας ως Αναθέτουσα Αρχή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμο Μύκης για την αποστολή της μελέτης, ο Δήμος επιβεβαιώνοντας τα αναγραφόμενα στο παραπάνω έγγραφό του, ενημέρωσε ότι την επικαιροποιημένη μελέτη τη διαθέτει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» από την οποία και να ζητηθεί η αποστολή της, ώστε να προβούμε στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και κατόπιν στη διαδικασία ανάθεσης, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 4 της υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης. Η Υπηρεσία μας με τα με αρ. 131917/16.12.2020 και 232806/31.08.2021 έγγραφα προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» ζήτησε την αποστολή της με αρ. 41/2013 επικαιροποιημένης μελέτης».

Με βάση την απάντηση αυτή ο κ. Ζεϊμπέκ σημειώνει: «εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το Υπουργείο δεν μπορεί ακόμα να προβεί στην δημοπράτηση του έργου και κατόπιν στην διαδικασία ανάθεσης.  Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι την με αρ. 71323/05.07.2019 Απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 τίτλο: «Έργα Δημοτικής Οδοποιίας στον οικισμό Κενταύρου του Δήμου Μύκης» και προϋπολογισμό 2.100.000.00€. Έκτοτε, η διαδικασία έχει παγώσει χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Επίσης, έχουν προηγηθεί 4 στο σύνολο ερωτήσεις μου επί του θέματος στις οποίες οι αρμόδιοι ρίχνουν τις ευθύνες για την μη υλοποίηση του έργου από τον ένα στον άλλον. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει τους πόρους και να προχωρήσει σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατρέψει το έργο σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Επιτέλους, πρέπει να επιδείξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Υπουργείο Υποδομών, Δήμος Μύκης και ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, λίγη σοβαρότητα και να μην ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, κοροϊδεύοντας τους πολίτες. Τους καλώ, λοιπόν, να αναλάβουν άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να οδηγηθούμε στην δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, αναλογιζόμενοι και την μεγάλη σπουδαιότητά του για την ασφάλεια και καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Κενταύρου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται η κόντρα για τη ΔΗΚΕΞ

Απαντά ο Χ. Ζεϊμπέκ στη δημοτική αρχή. Αναπαντά με αιχμές ο Μανώλης Φανουράκης Επαναπροώθη…