4 Χοιρινές μπριζόλες, μεγάλες
500 ml ζωμό λαχανικών
120 γρ. ζάχαρη, καστανή
4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
Αλάτι και πιπέρι
Πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα
Για το chutney:
750 γρ. κόκκινα μήλα, ψιλοκομμένα
350 γρ. ζάχαρη, καστανή
350 ml μηλόξυδο
250 γρ. σταφίδες, ξανθές
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1κ.γ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Για το γλάσο:
100 γρ. μέλι
80 γρ. μουστάρδα, απαλή
Για το chutney: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι, μέχρι να μοιάζει το μείγμα με μαρμελάδα. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το chutney στην άκρη.
Για τις μπριζόλες: Σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25εκ., ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις αλείφουμε με τη μουστάρδα, τις τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη. Ύστερα, σιγοψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C στον αέρα για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα μπολάκι το μέλι και τη μουστάρδα για το γλάσο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες, τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το παραπάνω γλάσο και τις ψήνουμε εκ νέου σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Τέλος, σερβίρουμε τις μπριζόλες με το chutney μήλου και πουρέ πατάτας.