– 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 2/3 κούπας μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο (μόνο ψίχα)
– 1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
– 1/3 κούπας κέτσαπ
– 1 κουταλιά μουστάρδα γλυκιά
– αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 250 γρ. μαλακό κασέρι ή μαλακό καπνιστό τυρί κομμένο σε ραβδάκια
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το τυρί. Ρίξτε λίγο ανθρακούχο νερό, ώσπου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στρώστε τα 3/4 του μείγματος σε στενόμακρη μικρή φόρμα ψωμιού, ελαφρά λαδωμένη, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Βάλτε στο κέντρο τα ραβδάκια του τυριού. Καλύψτε με τον υπόλοιπο κιμά, ενώνοντας τριγύρω, ώστε να κλείσετε στο κέντρο το τυρί. Ψήστε το στους 175°C, 1 ώρα.
Αφήστε το ρολό να κρυώσει ελαφρά. Στραγγίστε προσεχτικά το ζουμί σε μπολ κι αναποδογυρίστε το ρολό σε πιατέλα. Περάστε το πεντανόστιμο ζουμί από σουρωτήρι και δέστε το με λίγο κορν φλάουρ, κι αν θέλετε προσθέστε λίγη μουστάρδα και λίγη μαργαρίνη, για να ετοιμάσετε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσετε τα κομμάτια του ρολού.