Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πένες με κοτόπουλο και κρέμα ντομάτας

Πένες με κοτόπουλο και κρέμα ντομάτας

0

5 φέτες μπέικον

1 στήθος κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. σπανάκι

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. πάπρικα

½ κ.γλ. μπούκοβο

500 γρ. πένες

1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πένες και τις στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σκέτο, μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες. Στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον ψήνουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6′-7′, μέχρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και να απορροφήσει τα υγρά της.

Ρίχνουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, λίγη ρίγανη, το μπούκοβο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το τυρί μαζί και τις πένες. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν ωραία όλα τα υλικά μας.

Τέλος, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυρί και πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…