Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Superleague 2: Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου των ομάδων

Superleague 2: Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου των ομάδων

0

Δήλωσαν συμμετοχή όλες οι ομάδες πλην αυτών που ανέβηκαν από τη Γ΄Εθνική που πρέπει πρώτα να συστήσουν ΠΑΕ

Με τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού διευκολύνεται η διαδικασία ένταξης για τις ομάδες της νέας Super League 2 καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021 για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ, ενώ δεν απαιτείται 2η εγγυητική για τις ομάδες Β’ από την Superleague 1, που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Εν τω μεταξύ έληξε εχθές η προθεσμία για να δηλώσουν συμμετοχή στην νέα κατηγορία οι ομάδες, διαδικασία που ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες, δηλαδή όλες οι ΠΑΕ που είχαν δικαίωμα, δήλωσαν συμμετοχή στη Super League 2. Δηλαδή, η ΑΕΛ που υποβιβάστηκε από τη Super League, οι ομάδες που έμειναν στη Super League 2 και από τη Football League.

Όσον αφορά τις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική, αλλά και τις ομάδες Β, πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες σύστασης ΠΑΕ για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Για τις ομάδες Β πρέπει να ξεκαθαρίσει πως θα γίνει αυτό κι αν θα έχουν ξεχωριστό ΑΦΜ από τη μητρική ομάδα.

Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού για την παράταση:

«Κατόπιν επισήμων αιτημάτων των Super League 1 και Super League 2, εισήχθη τροπολογία στο υπό συζήτηση σήμερα στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία:

-Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000€ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, παραμένει η σημερινή, 15η Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

-Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…