Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ανοίγουν από Δευτέρα τα γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους

Ανοίγουν από Δευτέρα τα γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους

0

Θα επιτρέπεται η είσοδος σε νοσήσαντες και με επίδειξη αρνητικού τεστ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας ανοίγουν ξανά από τη Δευτέρα 19/7, μετά από περίπου 17 μήνες, οι πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους θεατές, υπό συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις. Δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα έχουν μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και (έως ποσοστού 5% της μέγιστης επιτρεπόμενης χωρητικότητας) ανήλικοι έως 15 ετών με αρνητικό PCR Test 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών (ηλικίες 12-15) ή με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα (για παιδιά έως και 12 ετών). Σε ό,τι αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών, ισχύουν κατά περίπτωση τα εξής:

– Ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.

– Ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

– Κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.

– Κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Η πρώτη εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αναμένεται στους προσεχείς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης) στα προκριματικά του Champions League και του Europa Conference League.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και Rapid Tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ΄όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Λεύκιππος λύγισε στην παράταση κι έχασε από τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη

Στον πρώτο ημιτελικό των Play off της National League 1 Συγκλονιστική προσπάθεια κατέβαλαν…