30 γρ. philadelphia
1/2 φλ μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ ζάχαρη
1/4 κούπας βούτυρο
3 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
1 φλ φράουλες
2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Από τις φράουλες που θα χρησιμοποιήσουμε τις μισές θα τις πολτοποιήσουμε και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες και το philadelphia συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα τις κομμένες φράουλες ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε ταψί (του φούρνου) με λαδόκολλα και αφού βρέξουμε τα χέρια μας (γιατί η ζύμη κολλάει) σχηματίζουμε κορμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά. Bγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσει κάπως ο κορμός. Μεταφέρουμε σε σανίδα κοπής και κόβουμε σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (10 λεπτά για κάθε πλευρά).
Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.