Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Διακίνηση βουλγάρικης ηρωίνης στην Καβάλα

Διακίνηση βουλγάρικης ηρωίνης στην Καβάλα

0

Εμπλέκονται τρία άτομα στη μεταφορά των ναρκωτικών. Από αφύλακτο σημείο του Προμαχώνα έμπαιναν στη Βουλγαρία και προμηθεύονταν την ηρωίνη

Κατασχέθηκαν 68,2 γραμμάρια ηρωίνης, 2,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν την Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο άνδρες ελληνικής υπηκοότητας , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μια γυναίκα, συνεργός των δύο συλληφθέντων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δραστηριοποίηση του ενός δράστη στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες έρευνες.

Κατά την διάρκεια αυτών αξιοποιήθηκαν όλες οι φυσικές και τεχνικές μέθοδοι έρευνας, προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί η εγκληματική δράση του ενός συλληφθέντα στη διακίνηση ναρκωτικών, με τη συνδρομή των άλλων δύο δραστών.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο παραπάνω δράστης από κοινού με τους δύο συνεργούς του μετέβαιναν σε συνοριακή περιοχή στον Προμαχώνα Σερρών, όπου ο πρώτος εισερχόταν στη Βουλγαρία από αφύλαχτο σημείο και προμηθευόταν από άγνωστο δράστη ποσότητες ηρωίνης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των δύο συνεργών του μετέφεραν τα ναρκωτικά στη Καβάλα, όπου και τα διακινούσαν.

Επιπλέον, από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 69 περιπτώσεις πώλησης ηρωίνης από τους τρεις δράστες και σχηματίστηκε δικογραφία σε 18 άτομα για αγορά ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν κατά την επιστροφή τους από το συνοριακό σημείο στην Καβάλα, ενώ πριν τον αστυνομικό έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν, ένας από αυτούς πέταξε από το παράθυρο δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 68,2 γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 2,2 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, καθώς επίσης μία ηλεκτρονική ζυγαριά και κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν σε σπίτι και στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…