-400 γραμμάρια μπάμιες φρέσκιες, καθαρισμένες, καθαρό βάρος (ή κατεψυγμένες)
-500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
-1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
-150 γραμμάρια ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο με την πρέσα σκόρδου
-1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
-1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
-1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
-75 ml ξύδι μπαλσάμικο
-250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
-1 κουταλάκι γλυκού μέλι
-Αλάτι, Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τον κιμά με μια ξύλινη σπάτουλα, σπάζοντάς τον σε μικρά κομμάτια. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κουρκουμά, κύμινο, πάπρικα), το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για λίγο μέχρι να πιεί υγρά του. Μόλις γίνει αυτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε τις μπάμιες καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά (δηλαδή το μπαλσάμικο, το μέλι, τον ντοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι) καθώς επίσης και νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσεκτικά ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι μπάμιες και απλώνουμε το φαγητό στο ταψί.
Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 180 βαθμούς, μέχρι να δούμε τις μπάμιες να έχουν μαλακώσει πολύ και το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και κουνάμε το ταψί με τα δυο χέρια μας χωρίς να το ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το υγρό. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.