-220 γρ βρώμη αλεσμένη στο multi (να έχει τη μορφή αλευριού)
-1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-Μια πρέζα αλάτι
-2 ώριμες μπανάνες
-2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
-3 κουταλιές της σούπας μέλι
-½ κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-Σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (70 γρ)
ή αποξηραμένα κράνμπερις ή σταφίδες.
-λίγες φράουλες ή ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε στο ειδικό ταψί με τις θήκες, χαρτί ψησίματος αντικολλητικό ή φόρμες σιλικόνης.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια, τα αυγά, το γιαούρτι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα (δεν είναι απαραίτητο το μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Όσο χρειάζεται, για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Δεν ανακατεύουμε το μείγμα για πολύ ώρα.
Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας, κράνμπερις ή σταφίδες και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου στο ταψάκι και στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με φέτες φράουλας ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.