Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ετοιμάζεται για την πέμπτη ορεινή διάσχιση του Νομού η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

Ετοιμάζεται για την πέμπτη ορεινή διάσχιση του Νομού η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

0

Η διάρκεια της περιπέτειας θα είναι από τις 26 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου

Οι φετινοί οκτώ θαρραλέοι πεζοπόροι που αποφάσισαν να κάνουν την διαδρομή είναι από μέρη όπως Χίο, Αθήνα ,Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης θα πραγματοποιήσει πεζοπορική ορεινή διάσχιση όλου του Νομού Ξάνθης, και των Θρακικών Μετεώρων.

H διάσχιση αποτελεί πανέμορφο trekking που περνάει από τα ομορφότερα μέρη του Ν. Ξάνθης και ελάχιστα από το Νομό Ροδόπης.

Η διαδρομή

Η διαδρομή ξεκινάει από τον Νέστο ποταμό και αφού περάσει από οικισμούς όπως το Κρωμνικό, η Χρύσα, το Μακάριο, το Λυκοδρόμιο, την Καλλιθέα, το Μαργαρίτι καταλήγει στον ορεινό οικισμό του Λειβαδίτη και από εκεί ακολουθώντας την κορυφογραμμή των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων μπαίνει στην περιοχή των πομακοχωρίων και ακολουθώντας διαδρομή η οποία επίσης περνάει από τους οικισμούς του Ωραίου, των Κάτω Θερμών, της Μέδουσας, της Κοττάνης, του Τσαλαπετεινού και του Εύθυμου καταλήγει στον οικισμό του Πολύαρνου στο τέλος των Θρακικών Μετεώρων λίγο πιο πάνω από τον Ίασμο όπου γίνεται και η λήξη της 8ήμερης πεζοπορίας.

Ενδιάμεσα η διαδρομή δίνει την ευκαιρία στους ορειβάτες να περάσουν από κορυφές όπως το Μαύρο Ίσωμα, η Μέλτη, Σταύρος Τσακίρης (Αυγό), Φινέας, Άγιος Γεώργιος (Τσαλ), Ερμάριο (ή Βράχια του Αμπάρ Καγιά), Τσίχλα (ή Διχάλα), Γυφτόκαστρο, Θερμό, Κούλα και την κορυφή των Θρακικών Μετεώρων καθώς και από τον καταρράκτη του Λειβαδίτη και από 4 πανέμορφα πέτρινα γεφύρια και άλλους 2 ποταμούς τον Κομψάτο και τον Κόσυνθο που πραγματικά μεταφέρουν τον ορειβάτη στη μαγεία μίας άλλης εποχής.

Στην φετινή 5η Διάσχιση οι αθλητές σε 8 ημέρες θα περπατήσουν 175 χιλιόμετρα με 9136 μέτρα ανάβασης και 8122 μέτρα κατάβασης. Θα διασχίσουν 15 κορυφές, 15 χωριά, 2 ποτάμια, 4 πέτρινα γεφύρια και 1 καταρράκτη.

Οι συμμετοχές

Οι φετινοί οκτώ θαρραλέοι πεζοπόροι που αποφάσισαν να κάνουν την διαδρομή είναι από μέρη όπως Χίο, Αθήνα ,Κιλκίς και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα

Ο Πρόεδρος της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης Βασίλης Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Ε», εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή φίλων του βουνού από όλη την Ελλάδα και περιέγραψε το πρόγραμμα κάθε ημέρας, επισημαίνοντας την ομορφιά των προορισμών. Σημείωσε ότι η ορεινή διάσχιση απευθύνεται μόνο σε ορειβάτες, καθώς είναι απαραίτητη η εμπειρία και η καλή φυσική κατάσταση και υπενθύμισε, ότι στην προηγούμενη διάσχιση υπήρχε μαζί τους και σκηνοθέτης, ο οποίος βιντεοσκοπώντας τα μέρη και τα αξιοθέατα μαζί με τους συμμετέχοντες δημιούργησε μία ταινία για τα συγκεκριμένα αξιοθέατα, η οποία βρίσκεται στην Περιφέρεια και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Στην πρόσκλησή της προς τους ενδιαφερόμενους η ορειβατική λέσχη Ξάνθης αναφέρει: «σας περιμένουμε να έρθετε στην παρέα μας για να περάσουμε ένα όμορφο πεζοπορικό ταξίδι στη Φύση της οροσειράς της Ροδόπης. Οι δεσμοί φιλίας που θα αναπτυχθούν ανάμεσά μας θα είναι αιώνιοι γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα βρούμε τον εαυτό μας και τον πραγματικό λόγο ύπαρξης μας. Είμαστε παιδιά της Φύσης και όχι εχθροί της, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου σας περιμένουμε να έρθετε μαζί μας. Δύο ακόμη θέσεις έμειναν κενές. Μην το σκέφτεστε πια, εγγραφείτε τώρα.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …