Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά

0

-30-35 κολοκυθοανθούς

-24 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

-1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

-2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά λιωμένα στο μούλτι ή τριμμένα

-Χυμό από φρέσκια ντομάτα

-250 γραμμάρια ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-Αλάτι

-Πιπέρι

Μετράμε 24 κουταλιές ρύζι και τις βάζουμε μέσα σε ένα ποτήρι ή σκεύος που τις χωράει ακριβώς. Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και μετράμε ένα ποτήρι ντοματοχυμό από φρέσκες ντομάτες που έχουμε πολτοποιήσει και το ρίζνουμε στο μπολ ενώ μετά προσθέτουμε και δυο ποτήρια νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να φουσκώσει το ρύζι. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στο μπολ λίγο από το λάδι της συνταγής (το 1/3 περίπου από τα 250 γραμμάρια), τα κρεμμύδια πολτοποιημένα, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το κουταλάκι τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το λάδι που έχει περισσέψει. Καθαρίζουμε τους ανθούς μέσα κι έξω με προσοχή και τους γεμίζουμε μέχρι εκεί που αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα φύλλα τους. Κατόπιν κλείνουμε τα φύλλα σταυρώνοντάς τα μεταξύ τους. Τους τοποθετούμε στο σκεύος ψησίματος τον έναν πολύ κοντά στον άλλο ώστε να μην ανοίγουν τα φύλλα τους και να στέκονται σχεδόν όρθιοι. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα των ανθών ρίχνουμε στο σκεύος όση γέμιση έχει περισσέψει μαζί με τα υγρά της. Ψήνουμε το φαγητό για μία περίπου ώρα, ίσως και παραπάνω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου. Αν δούμε ότι καίγονται από πάνω, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν επίσης δούμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στο ταψί, τότε προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι πριν σερβίρουμε γιατί διαλύονται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…