Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ούτε ένας στους τρεις δεν έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ξάνθη

Ούτε ένας στους τρεις δεν έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ξάνθη

0

Στο 30,23% η εμβολιαστική κάλυψη του νομού με μία δόση. Μόλις το 20,13% του νομού είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Αναρτήθηκε ο νέος επιδημιολογικός χάρτης για τον Covid-19 εντός του οποίου εμπεριέχονται τόσο επιδημιολογικά όσο και εμβολιαστικά δεδομένα.

Εστιάζοντας στα εμβολιαστικά δεδομένα παρατηρούμε πως ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεχίζει να βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης δηλαδή κινείται από 25-40% ενώ η Θάσος βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο το οποίο κινείται από 40 -55%, και την φέρνει στην πρώτη θέση σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ, αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Συγκεκριμένα στην Π.Ε Έβρου η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση φτάνει το 35.63%, και η εβδομαδιαία τάση είναι σταθερή . Σε σταθερό επίπεδο παραμένουν Δράμα και Θάσος, ενώ πτωτική τάση έχουν Ξάνθη, Ροδόπη και Καβάλα.

Ειδικότερα στη Ροδόπη το 30,05% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που στην Ξάνθη ανέρχεται σε 30,23%. Οι πολίτες της Ξάνθης που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ανέρχονται σε 20,13%. Στις Π.Ε Καβάλας και Δράμας ο εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται σε 35,73% και 31,57%, αντίστοιχα. Τέλος η Θάσος η οποία βρίσκεται πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την ΑΜΘ, λόγω της γαλάζιας «Ελευθερίας», αγγίζει το 60,17%.

Παρατηρείται επομένως ότι Ξάνθη και Ροδόπη συνεχίζουν να παραμένουν στις χαμηλότερες θέσεις πανελλαδικά στην προσέλευση των πολιτών στους εμβολιασμούς, πράγμα που επεσήμανε πριν αρκετές ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και φαίνεται ότι σαν τάση παραμένει.

Επιπλέον καμπάνια για την ενίσχυση των εμβολιασμών ζητά η Χ. Κεφαλίδου

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ της Δράμας, δηλώνει πως η Πολιτεία θα πρέπει να συμβάλει ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμών στον τόπο διαμονής σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν καθώς και σε όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες, δύσβατες και ορεινές περιοχές του νομού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…