4 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-300γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
-2 φραντζόλες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, σε φέτες
-1lt γάλα
-5 αβγά
-50γρ. γραβιέρα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο για 1 λεπτό, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά Φλωρίνης ρίχνοντας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε το μίγμα. Βουτάτε γρήγορα γρήγορα στο μίγμα φέτες ψωμιού και στρώνετε τον πάτο ενός πυρέξ. Από πάνω απλώνετε τα σοταρισμένα λαχανικά και ενδιάμεσα τοποθετείτε ομοιόμορφα τα κυβάκια της φέτας.
Σκεπάζετε το μίγμα λαχανικών και φέτας με ένα δεύτερο στρώμα από φέτες ψωμιού βουτηγμένες στο μίγμα του γάλακτος, με το οποίο περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ όταν τελειώσετε με το ψωμί. Αφήνετε το ταψί με το φαγητό να σταθεί για 1 ωρίτσα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Πασπαλίζετε το φαγητό με τη γραβιέρα και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα.