Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατατόπιτα με Αυγά

Πατατόπιτα με Αυγά

0

1 κιλό πατάτες

80 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

4 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

Καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 40 γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά να σοταριστούν και να μαλακώσουν ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη και αν χρειαστεί λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Στο μείγμα της πατάτας προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά. Σε μία βουτυρωμένη φόρμα τάρτας “στρώνουμε” το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…