Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με μελιτζάνες

Κοτόπουλο με μελιτζάνες

0

4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

600γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

300γρ. ντομάτα κονκασέ

200ml ζωμό κοτόπουλου

30γρ. πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κάθετες φέτες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ μάτσο βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Αδειάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί του φούρνου και τις αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί του φούρνου τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα στην πάνω πλευρά και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Κατόπιν, μεταφέρουμε και τα 2 παραπάνω ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στη άκρη.

Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Ύστερα, αδειάζουμε τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 27Χ20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…