Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πρασοσέλινο με σάλτσα ταχινιού

Πρασοσέλινο με σάλτσα ταχινιού

0

600 gr. πράσα

250 gr. σέλερι

300 gr. σελινόριζα

2 μέτρια καρότα

1 ξερό κρεμμύδι

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

400 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Πιπέρι, Αλάτι

Για τη λεμονάτη σάλτσα από Ταχίνι

1 ½ κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι

350 ml. ζεστό ζωμό από τα υγρά του φαγητού

1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή ελάχιστο ξερό

2 λεμόνια

Πιπέρι, Αλάτι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες, τη σελινόριζα και το καρότο σε κύβους και το σέλερι σε μέτρια κομμάτια. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη σελινόριζα,  το καρότο και τέλος τα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Ανακατεύουμε με προσοχή και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσουμε το φαγητό, προσθέτουμε το σέλερι, τον ζεστό ζωμό λαχανικών και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει η σελινόριζα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πρασοσέλινο είναι έτοιμο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και το λεμόνι, προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό από τα μαγειρεμένα λαχανικά, λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Η λεμονάτη σάλτσα ταχινιού πρέπει να μην είναι πολύ αραιή αλλά ούτε και σφιχτή. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ζεστό το πρασοσέλινο με λεμόνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιξιάτικη Κουλούρα με κρέμα και φράουλες

Υλικά για τη ζύμη: -100ml γάλα -100ml νερό -1/2 κ. γλ. αλάτι -10 γρ. ζάχαρη -80 γρ. βούτυρ…