Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1
koulourakia portokali

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του

1 κ.γ. σόδα

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γλυκάνισο

Αλεύρι φαρινάπ (όσο πάρει)

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπωλ και στη συνέχεια το ξύσμα, τη κανέλα και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ώστε το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορούμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

  • panforte

    Γλυκό panforte

    100 γρ. φουντούκια 120 γρ. αμύγδαλα (αναποφλοίωτα) 220 γρ. φρουί γλασσέ ή διάφορα γλυκά κο…
  • sokolatopita nistisimi

    Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

    -2 και ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο -2 φλιτζάνια ζάχαρη -¾ φλ. καρυδόψιχ…
  • Συνταγή για χαλβά με ταχίνι

    -260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική -1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι -70 γρ. νερό -350 γρ. ταχίνι -1/2 κ.γ.…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • papardeles spanaki

    Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

    ¾ από ένα πακέτο παπαρδέλες, κοχυλάκι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό 600 γρ. σπανάκι 3 φρέσκα…
  • panforte

    Γλυκό panforte

    100 γρ. φουντούκια 120 γρ. αμύγδαλα (αναποφλοίωτα) 220 γρ. φρουί γλασσέ ή διάφορα γλυκά κο…
  • Παστίτσιο θαλασσινών

    -250 γρ. μακαρονάκι κοφτό ολικής -400 γρ. ντομάτα κονκασέ -500 γρ. καλαμάρια, μύδια (ψίχα …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

¾ από ένα πακέτο παπαρδέλες, κοχυλάκι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό 600 γρ. σπανάκι 3 φρέσκα…