Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή για χαλβά με ταχίνι

Συνταγή για χαλβά με ταχίνι

0

-260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι

-70 γρ. νερό

-350 γρ. ταχίνι

-1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

-μέλι

-χυμό λεμονιού

-ξηρούς καρπούς (φιστίκια ή αμύγδαλα)

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…