500 γρ. κοχύλια, βρασμένα
300 γρ. σπανάκι baby
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φέτα, τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. αρακά
80 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό, medium χτυπημένο
Αλάτι, Πιπέρι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το σπανάκι, τον αρακά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Έπειτα, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα, την γραβιέρα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε τον άνηθο, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Αμέσως μετά, γεμίζουμε τα κοχύλια με 1 κ.σ. από τη γέμιση, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι και σερβίρουμε τα κοχύλια ζεστά.